Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΓΟΣΕ: Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την ηλεκτροκίνηση Θεσσαλονική-Προμαχώνα

1 σχόλια
Εγκρίθηκαν πριν από λίγες μέρες οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας-Σέρρες. Είναι ένα από τα σημαντικά έργα για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο καθώς η σύνδεση με ηλεκτροκίνηση της Θεσσαλονίκης με τον Προμαχώνα ουσιαστικά συνδέει την Σιδηροδρομική Ελλάδα με την Ευρώπη και τα ηλεκτροκίνητα τρένα θα έχουν πρόσβαση μέχρι την Θεσσαλονίκη που ήδη διαθέτει ηλεκτροκίνηση.


Το μήκος της γραμμής είναι 140 χλμ και αποτελείται από μονή γραμμή. Είναι η απόληξη του σιδηροδρομικού άξονα ΠΑΘΕΠ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ειδομένη-Προμαχώνας) και σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με τη Βουλγαρία. Στο τμήμα αυτό ολοκληρώθηκαν τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το Α' Ταμείο Συνοχής.

Δρομολογούνται επίσης και λοιπές παρεμβάσεις, οι οποίες ολοκληρώνουν την αναβάθμιση του τμήματος και θα συμβάλουν στην αύξηση της ταχύτητας στην άρση των βραδυπορειών και στην ασφάλεια της κυκλοφορίας. Η προβλεπόμενη δαπάνη, σύμφωνα με τον προσωρινό προϋπολογισμό, ανέρχεται στο ποσό των 40.352.000 ευρώ.

Με την ολοκλήρωση του έργου της ηλεκτροκίνησης οι ταχύτητες των τρένων θα μπορούν να φτάνουν μέχρι και 160χλμ ανά ώρα. Το έργο αυτό προς το παρόν δεν προβλέπεται να προωθηθεί γρήγορα καθώς άλλα έργα του δικτύου του ΟΣΕ προβλέπεται να πάρουν «θέση» για την κατασκευή και ολοκλήρωση τους και τα οποία ήδη έχουν καθυστερήσει να δημοπρατηθούν.

Το σιδηροδρομικό τμήμα Θεσσαλονίκη- Προμαχώνας όταν ολοκληρωθεί θα φέρει πολύ κοντά την Θεσσαλονίκη αρχική και μελλοντικά την Αθήνα με τις πρωτεύουσες των Βαλκανίων ενώ θα πρέπει να ενημερώσουμε πως τόσο στο δίκτυο της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας η ηλεκτροκίνηση κατέχει σχεδόν το 100% του συνολικού τους δικτύου.


ΠΗΓΗ: ypodomes.com

1 σχόλια:

  • 13 Ιανουαρίου 2012 στις 12:30 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Καλημέρα.Τα δίκτυα Σερβίας,Ρουμανίας,και
    Βουλγαρίας έχουν στο 32,35 και 67 τοις εκατό του δικτύου τους ηλεκτρικά τρένα
    jwudalas

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget